20
FEBRUARI PÅ GRAND HÔTEL,
STOCKHOLM
Välkommen till årets höjdpunkt - Telekomgalan 2019 - där branschen möts och prisas!
Telekomgalan inleds med en seminariedel på eftermiddagen, på kvällen blir det galamiddag där branschen prisas när Telekompriset delas ut i sju kategorier. Vilka personer och bolag som är nominerade hittar du längre ner på sidan.

Seminariet på eftermiddagen leds av Mats Sjödin, Telekomnyheternas chefredaktör, och Kajsa Frisell. På kvällen tar Johan Wester över och leder Telekomgalan.

PROGRAMMET

13.00-13.10 Mats Sjödin och Kajsa Frisell inleder

13.10-13.40
Anders Ygeman gör comeback och blir digitaliseringsminister i den nya regeringen. Sedan tidigare vet vi att frågan om datalagring ligger ministern varmt om hjärtat, och regeringen planerar nu att lägga ett nytt lagförslag sedan man fick bakläxa av EU-domstolen för ett par år sedan. Dessutom har regeringen flaggat för att oregisterade kontantkort förbjuds och förbud mot mobiltelefoner i skolan ska införas. Hör Anders Ygeman berätta mer om detta och regeringens planer för det fortsatta digitaliseringsarbetet på Telekomgalan.

13.40-14.10
Nystartade operatören Telness tar in såväl nytt kapital som värdefull kompetens när Ownit-grundaren Johan Ekberg och tidigare Ownit-vd:n Stefan Tengvall nu går in i bolaget. Innebär detta att Telness på allvar kan utmana de etablerade aktörerna? Martina Klingvall grundade Telness för drygt ett år sedan och har stora planer för bolaget - hör henne berätta mer på Telekomgalan.

14.10-14.40
Kan nya telekomjätten Tele2 bli störst i Sverige? Kort efter den legala fusionen av Tele2/Com Hem kom de första gemensamma erbjudandena där man bland annat satsade stort på mobildata. Vilka fler erbjudanden kommer vi se framöver och vilka är planerna för den nya Tele2-koncernen? Hör Samuel Skott, tidigare vd för Tele2 Sverige och i den nya organisationen chef för konsumentverksamheten i Sverige, berätta mer om detta och om hur nya Tele2 på allvar ska utmana branschen.

14.40-15.10
Vilka blir de viktigaste telekomfrågorna att hålla koll på under 2019? Det diskuterar Regina Donato Dahlström, nytillträdd vd för IP-Only Enterprise, Anne Gro Gulla, marknadschef Telia Sverige, Anna Mossberg, styrelseproffs och tidigare bland annat affärsområdeschef på Google Sverige och Mari Nilsson Björkman, senior advisor SAS Institute.

15.10-15.40 Fika

15.40-16.10
Stokab var världens första öppna stadsnät och fyller 25 år i år. Men stadsnäten står inför en förändring när marknaden förändras och utbyggnadstakten minskar. Även här ligger Stokab i framkant och bolagets vd Staffan Ingvarsson kommer till Telekomgalan och berättar hur Stokab tänker kring sin framtid.

16.10-16.40
Har operatörerna missat e-sporttåget? E-sport växer så det knakar och har nu nästan lika många tittare som de fyra största sporterna i USA tillsammans och Twitch når fler personer dagligen än ESPN. Dessutom når man en ung målgrupp som annars är svårfångad. Intresset är enormt, Dreamhack räknar med att genomföra 15 stora event i år med 350 000 deltagare och 450 miljoner visningar. Men utnyttjar verkligen operatörerna möjligheterna med e-sport? På Telekomgalan hör du Victor Sundén, chief revenue officer på Dreamhack, berätta mer om den spännande utvecklingen inom e-sportvärlden.

16.40-17.10
Telenor Sveriges tidigare CFO Kaaren Hilsen gör comeback i bolaget och i telekombranschen när hon i vår blir vd för Telenor Sverige. På Telekomgalan hör du henne i ett förtroligt samtal med om hur hon ser på branschen och på vilka utmaningar Telenor står inför framöver.


Varmt välkommen!

Mats Sjödin
moderator och chefredaktör Telekomnyheterna


Nu är nomineringarna till Telekompriset klara!
Här är samtliga nomineringar:


ÅRETS LEDARE
Anders Nilsson, Tele2 - var en av nyckelpersonerna bakom fusionen av Tele2 och Com Hem och nu är han koncernchef för Sveriges nya tydliga marknadstvåa inom telekom.
Bengt Nordström, Northstream - har lett konsultbolaget Northstream framgångsrikt i 20 år och gjort både bolaget och sig själv till en stark kunskapskälla för strategi och teknik.
Börje Ekholm, Ericsson - som trots kritik och rasande börskurser hållit fast vid sin strategi för framtiden och i år visat att bolaget åter börjar resa sig med överträffade prognoser och resultat
Charlotta Rehman, Telia - har drivit Telias förändring på företagssidan med stort fokus på sina medarbetare och framgångsrika innovationer som till exempel Personlig Tekniker.
Johanna Sahlman, chef Halebop - vågar ta djärva grepp för att modernisera och anpassa Halebop med ny design, ny kommunikation, och nya processer för att samskapa tillsammans med målgruppen.

ÅRETS KVINNLIGA FÖREBILD
Anne Gro Gulla, Telia - är framgångsrik och mycket omtyckt marknadsdirektör på Telia i Sverige. Hon är dessutom romanförfattare och har skrivit om sin bröstcancer som hon för bara några år sedan behandlades för.
Anne-Louise Wirén, Hallon - är motorn bakom flera av 3s mest framgångsrika produkter, samtidigt som hon ansvarar för operatörens viktiga fighting brand Hallon.
Frida Westerberg, IP-Only - fick ta över ett IP-Only som var i allt annat än toppform, men har energiskt och entusiastiskt lotsat bolaget genom en stor förändringsresa.
Nathalie Dahmm, Tele2 - ansvarar för de viktigaste projekten på Tele2 och är en av bolagets tydligaste kulturbärare som nu leder arbetet med att skapa en gemensam kultur för nya Tele2.
Ylva Mälarstig, PTS - är som en av personerna bakom PTS Spektrumstrategi och andra tunga poster en förebild för att locka fler kvinnor att arbeta med och styra framtidens radioanvändning.

ÅRETS TALANG
Christian Roth, Telenor - är med sina 34 år den yngste i Telenors svenska ledningsgrupp och har ett högt engagemang för förändringsarbete.
Göran Sidgren, Tele2 - har gjort succé som ansvarig för Com Hems prisstrategi och minskning av churnen, nu ska han lyfta Tele2/Com Hems kundupplevelse.
Kendra Ibsen, Telenor - var kursetta på Handels och gled in som trainee på Telenor. Under året har hon bland annat ansvarat för bolagets rebrandingkampanj.
Martina Klingvall, Telness - som grundare och vd för Telness har Martina under året flyttat fram positionerna för vad en bra telekomkundupplevelse är.
Sebastian Kåla, HMD - ansvarar för Nokias comeback på den svenska mobilmarknaden och har lyckats få tillbaka Nokia i sortimentet för alla de stora operatörerna.

ÅRETS MARKNADSKAMPANJ
Halebop, förseningssurf - två år i rad har Halebop erbjudit julresenärer 1 GB gratis surf vid större tågförseningar.
Tele2 Surfbältet - i filmer där den egna personalen hade huvudrollen dramatiserade Tele2 sin mobilnätsutbyggnad i norr vilket blivit bolagets mest lyckade kommunikationssatsning.
Telenor Bättre tillsammans - genom att lansera ett emotionellt löfte grundat i kundernas vardag lyckades Telenor överträffa förväntningarna på både kampanjen och samgåendet med Bredbandsbolaget.
Telia Play - med hjälp av humor, igenkänning och en flaxande mås presenterades Telia Play som filmsommarens bästa vän.
Tre, vd på praktik - för att stärka bolagets varumärke och attraktion gentemot presumtiva anställda får vd praktisera i olika roller inom bolaget.

ÅRETS NÄTOPERATÖR
Affärsverken i Karlskrona - har fått med sig angränsande kommuner i sin IoT-satsning och visat att man inte behöver vara störst för att ligga långt fram.
Bahnhof - släppte årets bomb när man lanserade 10 Gbit/s för bara 298 kr per månad. Även om lanseringen varit begränsad är signalen stark.
Net4Mobility - Tele2 och Telenors gemensamma mobilnät, når nu 99,9 procent av svenskarna och satsar vidare mot ett gemensamt 5G-nät.
Ownit - vars mål är att hela tiden bli allt bättre, har snabbaste nätet enligt plattformen Steam och Sveriges nöjdaste bredbandskunder enligt SKI.
Telia - lanserade tillsammans med Ericsson det första 5G-nätet i Sverige på KTH. Nätet är inte bara en innovationsarena utan även den första byggstenen i 5G-nätet.

ÅRETS DIGITALISERINGSPROJEKT
Digital Frontrunner - Telenors program för att bli en ledande digital spelare inom telekombranschen har lett till kortare time to market, mer innovation och lärkraft.
Mer Digital - Telias samarbetsprojekt tillsammans med ett antal kommuner, låter yngre kommuninvånare utbilda äldre att bli mer digitala.
Peter Eriksson, Mp - har tagit digitaliseringsfrågorna på större allvar än någon annan minister i svensk historia och lagt grunden för en stark nationell digitalisering.
Telness - är operatören som har skapat en helt onlinebaserad lösning för att hantera abonnemang och tjänster vilket bland annat hållit nere svarstiderna för support.
Öresundskraft - som med sin öppna stadshubb i Helsingborg har skapat en digitaliseringsplattform som nu tas vidare ut i landet via Stadshubbsalliansen.

ÅRETS OPERATÖR
- Årets operatör utses genom oberoende NPS-undersökning, i år står kampen mellan Comviq, Halebop, Hallon, Ownit och Vimla.


Se filmen från förra årets seminariedel:
Här kan du se en film från förra årets Telekomgala:


Anmäl dig
Nominera
DELA DENNA SIDA
UTSTÄLLARE
Anmäl dig
TALARE
Mats Sjödin
moderator och chefredaktör Telekomnyheterna
Kajsa Frisell
moderator
Johan Wester
moderator Telekomgalan
Staffan Ingvarsson
vd Stokab
Anders Ygeman
digitaliseringsminister
Victor Sundén
chief revenue officer, Dreamhack
Samuel Skott
chef konsumentverksamheten Tele2-koncernen
Kaaren Hilsen
tillträdande vd Telenor Sverige
Regina Donato Dahlström
vd IP-Only Enterprise
Anna Mossberg
styrelseproffs
Anne Gro Gulla
marknadschef Telia Sverige
Mari Nilsson Björkman
senior advisor SAS Institute
Martina Klingvall
vd och grundare Telness
INFORMATION
Tid & Plats: Onsdagen den 20 februari 2019, Vinterträdgården, Grand Hôtel. Tid: 13.00-ca23.30
Pris: 6 990 kr, exkl moms. I priset ingår seminarium, dokumentation, fika, mingel och galamiddag.
Rabatt: Prenumeranter på Telekomnyheterna får 500 kr i rabatt på ordinarie pris. Är ni fler än tre personer från samma företag som vill komma? Kontakta Malin Svenberg för separat offert.
Kontakt: Malin Svenberg, 070-6684499, malin.svenberg@exaktmedia.se
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561