MODALDIALOG
13
FEBRUARI PÅ GRAND HÔTEL,
STOCKHOLM
För sjunde året i rad rivstartar vi våren med Telekomgalan. Eftermiddagen ägnas åt att lyssna på spännande föreläsare och diskussioner och på kvällen är det dags för galamiddag där branschen prisas nä
Varmt välkommen till Telekomgalan tisdagen den 13 februari 2018!

Programmet:

13.00 Mats Sjödin inleder Telekomgalan

13.10-13.40
Framtiden, Fiber och Digitalisering
Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson, Telias Sverigechef Hélène Barnekow och IT&Telekomföretagens förbundsordförande David Mothander diskuterar Framtiden, Fiber och Digitalisering. Frågorna är många när det gäller den återstående fiberutbyggnaden och hur denna kan komma att påverka digitaliseringen i Sverige.

13.40-14.05
Så bygger vi Sveriges säkraste nät
Debatten har gått hård om MSB ska få 700 MHz-frekvenser till ett nytt säkerhetsnät som ska ta över efter Rakel. Men mobilnätet är bara en liten del av nätet som även planeras omfatta statliga fibernät. På Telekomgalan berättar Minna Nyman, verksamhetschef Rakel och ledningssystem på MSB, och Evert Enblom, tjänstestrateg på MSB, vilka utmaningar det är med den här typen av nät och hur man planerar att bygga i samarbete med resten av telekombranschen.

14.05-14.30
Hetaste konsumenttrenderna 2018 - står vi inför ett paradigmskifte?
Ericsson ConsumerLabs årliga konsumenttrendsundersökning visar att vi står inför ett paradigmskifte kring hur vi förväntar oss att kunna interagera med tekniska enheter. På Telekomgalan hör du Pernilla Jonsson, Head of Global, Ericsson ConsumerLab och Rebecka Cedering Ångström, Director, Ericsson Networked Society Lab, berätta om vilka som blir de hetaste konsumenttrenderna för 2018.

14.30-15.00
Vad händer i telekombranschen 2018?
Jonas Hasselberg, privatmarknadschef TeliaCompany, Anastasia Kristoffers, global CTO office på Huawei, Jukka Ristijärvi, vd för Telemanagement och Henrik Lönnevi, affärsområdeschef för privatmarknaden på Tele2 diskuterar hur Tele2:s köp av Com Hem påverkar branschen och vilka övriga frågor som är viktiga att hålla koll på under året som kommer.

15.00-15.10
Jan Ogner från Nordic Bench presenterar hur undersökningen som lett fram till Årets Operatör har genomförts.

15.10-15.40 Fika

15.40-16.10
PTS viktiga telekomfrågor 2018
2018 kommer att bli ännu ett viktigt år för PTS. Frågan om nätneutralitet brinner internationellt samtidigt som frågan om reglering av fibermarknaden diskuteras hett i Sverige. Hur ska PTS kunna hjälpa till att styra upp problemen med Trafikverket och hur påverkar den nya statliga bredbandsgarantin? Det är några av de viktiga frågor som vi kommer att diskutera med PTS konkurrenschef Rikard Englund och Ann-Sofie Fahlgren, enhetschef enheten för konsumenträttigheter.

16.10-16.40
Telekombolagens roll i framtidens smarta fastigheter
Stefan Trampus, chef för företagsverksamheten på Com Hem och Bengt Nordström, vd för Northstream, kommer till Telekomgalan för att berätta om en ny spännande rapport kring operatörernas nyckelroll i att bygga morgondagens smarta fastigheter.

16.40-17.10
Anders Nilsson i samtal med Mats Sjödin
Nyheten om att Tele2 köper Com Hem slog ner som en bomb och kommer radikalt att rita om kartan för branschen. Om affären godkänns så blir Com Hems nuvarande vd, Anders Nilsson, vd för det nya sammanslagna bolaget. I ett samtal med moderator Mats Sjödin berättar han mer om hur Com Hem har förändrats under hans tid som vd och om hans tankar kring sammanslagningen.

17.10-17.15
Avslutning och övergång till mingel som sponsras av DNB


Kvällens gala leds som vanligt av Johan Wester.

Nu är det hög tid att försäkra sig om en plats på Telekomgalan - anmäl dig här.

Varmt välkommen!

Mats Sjödin
moderator och chefredaktör Telekomnyheterna


Här är alla nomineringar till Telekompriset:

Årets operatör utses genom en oberoende NPS-undersökning som genomförs av Nordic Bench. De företag som kan vinna priset är Bahnhof, Comviq, Halebop, Hallon eller Vimla.

Årets ledare
Johan Ekberg, Head of consumer sales & distribution Telia - Har på drygt ett år skapat ett starkt driv och ett förbättrat försäljningsklimat på Telia.
Johan Hellström, vd, A3 - En mjuk hårding med stort hjärta som under året drivit sammanslagningen och förvandlingen av Alltele/T3 till A3.
Daniel Krook, vd, Bredband2 - Har fått Bredband2 att växa genom hårt arbete där han får medarbetarna att växa genom ett modernt ledarskap.
Robert Puskaric, vd, Doro - Under 2017 har Robert tagit över nordens största mobiltillverkare Doro och samlat en spretig verksamhet till ett helt nytt koncept.
Ulrika Steg, Chief Customer Officer, Telenor - Med ett starkt kundfokus och sin inkluderande, personliga ledarstil har Ulrika under året gjort stora förändringar i Telenors kundarbete.

Årets kvinnliga förebild
Elin Bertilsson, stadsnätschef Karlstad - I en tuff och mansdominerad bransch har Elin gripit sig an utmaningarna för Karlstads El och Stadsnät och verkar i viktiga frågor inom branschföreningen SSNf, där hon är suppleant i styrelsen.
Regina Donato Dahlström, chef för Halebop - Halebop har under Reginas ledning lanserat succétjänsten Locall ökat Halebops kundnöjdhet. Hennes ledarstil är en kombination av skolad examen och streetsmart dealdrivande kryddat med italiensk aura.
Katarina Giertta, Marknadsområdeschef ÅF Technology - Med gedigen utbildning och ett flertal operativa befattningar är Katarina en förebild, både som kvinna och ledare, i en tekniktung miljö. Som chef är hon tydlig, trygg, omdömesgill och lugn.
Åse Holmberg, Kommunikations- och Marknadsdirektör Tele2 Sverige - Åse har i olika roller haft fokus på kundrelationer och kundförbättringar. Som kvinnlig förebild vågar hon trotsa jantelagen och har en unik förmåga att lyfta sina medarbetare på ett prestigelöst sätt i alla framgångar.
Sahar Kupersmidt, Senior Vice President Pay TV för MTG Sverige - I dag driver Sahar hela Viasat med totalt 160 medarbetare. Hon är mycket omtyckt som en tydlig, engagerad och resultatdriven ledare med hjärtat på rätt ställe.


Årets talang
Jessica Andersson, Head of TV product, Com Hem - Som chef för Com Hems TV-verksamhet sedan i juli ansvarar Jessica för Com Hems nya TV-lösning som lanseras i början av 2018.
Gustav Berghog, privatmarknadschef Telia Danmark - Nytillträdd chef för Telia Danmarks konsumentaffär, tidigare bland annat produkt- och erbjudandechef på Telia och commercial director på Com Hem.
Matylda Lovenvall, Head of Commercial Management Consumer, Telia - Som chef för konsumentaffären ligger hon bakom bland annat lanseringen av Telia Life.
Viktor Wallström, kommunikationsdirektör Tele2 - Chef över kommunikationsavdelningen, medlem i ledningsgruppen för Tele2 och drivande bakom flera spännande projekt, bland annat Tele2 Bike Tour.
Anne-Louise Wirén, chef Hallon - Den yngsta medlemmen i 3:s svenska ledningsgrupp med ansvar för uppstickaroperatören Hallon.

Årets nätoperatör
Bahnhof - Med nätsatsningen Northern Light har Bahnhof gjort sin största kvalitetsinvestering någonsin.
Bjärekraft - Har de senaste åren, årligen investerat mer i nätexpansion än vad man själva omsätter och fokuserar stort på fiber i landsbygd.
Com Hem/Boxer - Har i sin nätverksexpansion ökat mängden säljbara adresser med 700 000 på drygt ett år.
Net4Mobility - Tele2 och Telenors gemensamma mobilnätsbolag har under året nått över 90 procents yttäckning med 2G/4G i Sverige och utmanar nu Telia på allvar.
Skanova/Telia - Det 125 mil långa fibernätet Backbone North mellan Örebro och Luleå för 400 miljoner kr är en av många satsningar.

Årets marknadskampanj
3, Keep on roaming - 3 drar i kampanjen nytta av de slopade roamingavgifterna i Europa och skapade även en av sommarens populäraste podcasts.
Halebop, Locall - En inkluderande, nytänkande kampanj, där man tog hjälp av några av Mellanösterns största artister.
Ownit Broadband, informationskampanj - En allmänbildande kampanj som inte fokuserar på själva försäljningen utan är informerande.
Tele2, Bike Tour - Tele2:s cyklande koncernledning gjorde en god gärning samtidigt som man visade sin IoT-teknik och byggde relationer.
Telia, Personlig tekniker - Telia adresserar ett tydligt kundbehov med humor och glimten i ögat genom denna kampanj som med stor marginal överträffade uppsatta mål.

Årets digitaliseringsprojekt
IKEA Place - Med IKEA:s app Place använder inredningsföretaget AR för att hjälpa kunderna att se hur en möbel passar in i en befintlig miljö.
Northstar ACE - Med hjälp av IoT kan backupbatterier till basstationer användas mer effektivt och slipper då att bytas ut lika ofta som annars.
PIMM-projektet - I PIMM-projektet har Boliden, Telia, Ericsson, Volvo CE, ABB, Wolfit, RISE SICS och LTU bidragit med sin teknik och kunskap inom digitalisering och automation för att utforska vad 5G kan bidra med i gruvnäringen.
Scania One - Med den digitala marknadsplatsen Scania One får åkerier och förare tjänster som förenklar vardagen och förbättrar effektivitet och lönsamhet.
Telia Zone - Gör wifi-routern till en hubb för det smarta hemmet utan stora investeringar i ny hårdvara.


Här kan du läsa mer om de olika kategorierna.
Anmäl dig
Nominera
DELA DENNA SIDA
UTSTÄLLARE
Anmäl dig
TALARE
Peter Eriksson
Bostads- och digitaliseringsminister
Hélène Barnekow
Sverigechef Telia Company
David Mothander
förbundsordförande IT&Telekomföretagen
Minna Nyman
verksamhetschef Rakel och ledningssystem, MSB
Evert Enblom
tjänstestrateg MSB
Pernilla Jonsson
Head of Global, Ericsson ConsumerLab
Rebecka Cedering Ångström
Director, Ericsson Networked Society Lab
Jonas Hasselberg
privatmarknadschef Telia Company
Anastasia Kristoffers
Global CTO office på Huawei
Jukka Ristijärvi
vd Telemanagement
Henrik Lönnevi
affärsområdeschef för privatmarknaden, Tele2
Rikard Englund
chef konkurrensavdelningen PTS
Ann-Sofie Fahlgren
enhetschef enheten för konsumenträttigheter PTS
Stefan Trampus
chef för företagsverksamheten på Com Hem
Bengt Nordström
vd Northstream
Anders Nilsson
tillträdande vd Tele2 / Com Hem
Jan Ogner
vd Nordic Bench
INFORMATION
Tid & Plats: Tisdagen den 13 februari i nyöppnade Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm.
Pris: 6 590 kr, exkl moms. I priset ingår seminarium, dokumentation, fika, mingel och galamiddag.
Rabatt: Prenumeranter på Telekomnyheterna får 500 kr i rabatt på ordinarie pris.
Kontakt: Malin Svenberg, vd Exakt Media AB, malin.svenberg@exaktmedia.se, 070-668 44 99.
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561